Zelf pensioen opbouwen: Dit zijn de mogelijkheden

Wil je zelf pensioen opbouwen? Steeds meer mensen zijn op zoek naar andere mogelijkheden voor de pensioenopbouw, doordat het bedrag dat je krijgt na de AOW-leeftijd niet meer voldoende is. Met een beetje kennis van de verschillende markten kun je maandelijks toch een extra bedrag binnen houden. Je kunt hiervoor ook altijd advies opvragen bij een professional. Er zijn verschillende bedrijven te vinden die jou kunnen helpen. Een van deze bedrijven is Synvest. Maar welke opties heb je om het bedrag van jouw pensioen omhoog te brengen? Lees snel verder en ontdek het. 

Zelf pensioen opbouwen met een spaarrekening 

Zelf pensioen opbouwen brengt steeds meer mogelijkheden met zich mee. Je hoeft namelijk niet alleen afhankelijk te zijn van het bedrag dat je opbouwt via de overheid. Zo kun je bijvoorbeeld ook geld opzij gaan zetten op jouw spaarrekening. Je kunt hierbij zelf een bedrag betalen dat maandelijks naar deze rekening gaat, waarna je er niet meer aankomt. Bij financiële problemen is er altijd geld beschikbaar, omdat je het ook weer op kunt nemen. Bij de juiste banken kun je er ook nog een rente mee op gaan bouwen. Alleen zijn de meeste rentes niet meer lucratief. 

Beleggen en profiteren van rendement 

Door de steeds meer dalende rentes op een spaarrekening, is zelf pensioen opbouwen vrijwel alleen jouw geld opzij zetten. Daarom zul je geneigd zijn om naar andere opties te kijken. Je komt dan bijvoorbeeld uit bij beleggen. Bij een belegging wordt jouw geld voor langere tijd geïnvesteerd in een bedrijf, waarbij je een bepaald dividend uitgekeerd krijgt. Een bedrijf dat goed loopt, kan jou een goed rendement gaan geven. Aan het einde heb je hierdoor niet alleen jouw investering terug, maar ook nog winst gemaakt. Hiermee spaar je dus ook een bepaald bedrag voor jouw pensioen. 

Kennis van zaken nodig voor beleggen 

Beleggen brengt wel enige kennis van zaken met zich mee. Zo moet je bijvoorbeeld geen geld beleggen dat je niet kunt missen. Het geld gaat voor langere tijd van jouw spaarrekening af en moet jou dus niet in financiële problemen brengen. Daarbij moet je weten waar je allemaal op moet gaan letten voordat je een investering gaat doen. Je zult daarom verschillende zaken op een rij moeten zetten en vergelijken. Hierbij kan een vermogensbeheerder helpen. Deze heeft de kennis over de markt en kan de juiste beslissingen voor jou gaan maken.  

Geld later beschikbaar 

Zelf pensioen opbouwen kan jou helpen om extra geld achter de hand te hebben nadat je de AOW-leeftijd bereikt hebt. Door dit samen met een vermogensbeheerder te gaan doen, weet je zeker dat je er veel profijt van kunt hebben. Het rendement dat je opbouwt tijdens het beleggen kan weer op een spaarrekening gezet worden of ergens anders in belegd worden voor een nog hoger rendement. Door de rentes te stapelen is er een goed bedrag beschikbaar en heb je in veel gevallen zelfs een winst. Jouw investering kan hierdoor veel geld waard worden in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *