Voor jezelf en de maatschappij

De formule in de westerse samenleving is al jarenlang hetzelfde. We werken een paar dagen in de week. Vaak drie, vier of vijf. En de overige dagen besteden we aan onszelf. Door te werken geven we invulling aan onze dag en dragen we bij aan de maatschappij. En, niet geheel onbelangrijk, door te werken verdienen we ook geld voor ons levensonderhoud. Dat werken heeft dus een hoop voordelen, als je het zo bekijkt.

Van kleins af aan

Al sinds we jonge kinderen zijn, wordt ons gevraagd wat we later willen worden. Vaak antwoorden we dat we prinses willen worden, moeder, astronaut, of Misschien zelfs president. Als we ouder zijn kom maar veranderen de antwoorden in dierenarts, profvoetballer, brandweerman of politieagent. Maar vaak weten we zelfs aan het einde van de middelbare school niet wat het nu moet worden. Toch rollen we vaak een opleiding in. Soms ronden we die succesvol af, en soms besluiten we dat die keuze toch niet de juiste was.

Zonder diploma aan de slag

Zo kan het zomaar gebeuren dat je zonder diploma werk moet vinden. Voor sommige beroepen is werken zonder diploma geen probleem. Veel koks en kunstenaars komen ook Zonder de juiste papieren aan een goede baan. Maar voor veel andere beroepen is het vinden van werk een stuk lastiger. Gelukkig kan je daarvoor terecht bij en bedrijf als Binckwerk. Dit is een uitzendbureau dat met jou kijkt naar jouw vaardigheden en talenten en je kan helpen aan werk.

Omscholing en bijscholing

Het schoolsysteem in Nederland past simpelweg niet voor iedereen. Maar we blijven ons als mensen altijd door ontwikkelen en dat betekent dat we nooit stoppen met leren. Ook als volwassene kan je ervoor kiezen om nog een opleiding te volgen. Daar rust al snel een vooroordeel op. Maar bedenk je eens: de wens om te blijven groeien, is juist heel ambitieus en spreekt van veel doorzettingsvermogen. Heb je al werk en niet de mogelijkheid om een volledige opleiding te volgen, kijk dan eens naar cursussen voor omscholing, bijscholing of iets dergelijks. Misschien kan je werkgever je er zelfs bij helpen.

Er is heel veel mogelijk

Omdat we al jong dit soort beslissingen moeten maken, kan het er soms op lijken alsof we vast zitten met de keuzes die we gemaakt hebben. Maar er is meer tijd in het leven dan we denken en dat maakt dat er vaak ook meer mogelijkheden zijn. Soms heb je daar wat hulp bij nodig maar gelukkig zijn er mensen en hele bedrijven die je dat kunnen bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *