Verbouwen en opruimen: Het kan tegelijk!

Verbouwen in coronatijd; is het anders? Moet je op andere dingen letten, of kan de make-over van je keuken, de volledige remodeling van je woonkamer of het maken van die aanbouw die je altijd al wilde omdat die hoek precies goed zonlicht vangt in de avond, gewoon doorgaan? Hier lees je een aantal tips die je zouden moeten helpen met het veranderen van jouw gewone huis in jouw droomhuis. Huur een vuilcontainer of afvalcontainer, en bedank me later!

Het plan

Voordat je aan een verbouwing begint, of je het nu in je eentje doet of met wat vrienden, of dat je een bedrijf inhuurt, is het belangrijk dat je precies bedenkt wat je wil. Dit klinkt misschien als iets logisch, maar wat ik bedoel is meer dan een vaag idee van de vibe waar je naar op zoek bent, maar daadwerkelijke, concrete ideeën. Maak bijvoorbeeld tekeningen van hoe je wilt dat je nieuwe ruimte eruit ziet, zoek online naar referenties en voorbeelden, en wees uitgebreid in je uitleg aan de mensen die je helpen of het verbouwen voor je doen. Zo zorg je ervoor dat je ook precies de verbouwing krijgt waar jij blij van wordt, en het niet over een aantal jaar toch weer over wilt doen. Als je dat alsnog wilt is dat natuurlijk prima, maar dan komt het in ieder geval niet door een foutje!

De vuilcontainer

Nu vraag je je misschien af waarom ik mijn inleiding eindigde met de tip om een vuilcontainer of afvalcontainer te huren, en dat snap ik helemaal! Dat is misschien ook een gekke en onbelangrijk-lijkende tip, zeker als eerste, maar vooral als je geen bedrijf inhuurt maar je eigen verbouwing onderneemt, is een container onmisbaar. Je gaat ontzettend veel afval tegenkomen, zowel afval van het daadwerkelijke bouwen als spullen die je niet meer wilt, of waar je na de verbouwing geen plek meer voor hebt. Containers komen in allerlei soorten en maten, en zijn ook ontzettend makkelijk te huren voor hoe lang je ze ook nodig hebt. Denk je dat je verbouwing een week zal duren, of maar een paar dagen? Of misschien krijg jij het allemaal gedaan in een dag?

Maak je dus niet teveel zorgen over verbouwen in corona-tijd. Het is net gewoon verbouwen, maar misschien iets voorzichtig. Dus, blijf veilig, zorg voor een goed plan waar iedereen het over eens is, en waar ook duidelijkheid over is voor de mensen die daadwerkelijk gaan verbouwen, en zorg voor een container! Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *