Uw groeiende onderneming nog efficiënter maken

Als uw onderneming steeds succesvoller en groter wordt, gaat u op een gegeven moment tegen problemen aanlopen. U zult veranderingen aan moeten brengen om deze problemen op te lossen. Bovendien zult u uw onderneming constant willen verbeteren en nog efficiënter willen maken. In deze blog geef ik twee tips over welke veranderen uw onderneming mogelijk nog efficiënter zouden kunnen maken. 

Agile ondernemingsstructuur

Veel ondernemingen leggen aan het begin geen vaste bedrijfsstructuur vast en laten dit een beetje uit zichzelf ontstaan. Of bedrijven kiezen aan het begin voor een hiërarchische bedrijfsstructuur, omdat dit heel simpel en voor de hand liggend is. Bij een hiërarchische structuur zijn er verschillende afdelingen, bijvoorbeeld ‘inkoop’, ‘productie’, en ‘verkoop’ met een manager op iedere afdeling. Een andere methode om een bedrijf te structureren, is de agile ondernemingsstructuur. Een agile structuur plaatst van elke afdeling een expert in een bepaald team. Zo bevat elk team werknemers uit elke afdeling. Dit team werkt dan samen aan een bepaald project. Deze structuur heeft het voordeel dat alle kennis die nodig is voor het hele productieproces zich bij elkaar in 1 team heeft gevoegd. Zo komt elk project tot stand uit overleg tussen alle experts en dit creëert een optimale situatie voor elk onderdeel in het proces. Dit is dus een goede manier om het hele productie- of bedrijfsproces zo efficiënt mogelijk te maken en alle kennis zo goed mogelijk te benutten. 

Integratie van bedrijfssystemen

Als beginnende onderneming probeert u zoveel mogelijk in kosten te besparen. Bedrijfssystemen die ook door grote bedrijven worden gebruikt zijn vaak erg duur en daarom proberen veel beginnende ondernemingen dit soort dingen zelf op te lossen. Nu uw onderneming groeit, is er ook de mogelijkheid om meer financiële middelen te besteden aan systemen om het bedrijfsproces makkelijker te maken. Er zijn allerlei bedrijfssystemen op de markt, afhankelijk van het soort organisatie dat u hebt en het probleem dat u op wilt lossen. Zo is het SAP business one een systeem dat heel veel gebruikt wordt in productie en logistieke organisaties. Dit systeem geeft organisaties inzicht in alle onderdelen van het bedrijfsproces om het zo te optimaliseren en nog efficiënter te maken. Het aanschaffen van een systeem als dit kost flink wat geld, maar als de financiële positie van uw organisatie dit toelaat is het zeker aan te raden. Dit soort bedrijfssystemen kunnen doen wat een mens kan, maar dan in een veel hogere snelheid. Op lange termijn kan dit u veel tijd, en dus geld, besparen.