Transport & Logistiek in de voedingsindustrie

Net als een opstelling van dominostenen, verandert technologie de manier waarop mensen dingen consumeren en de manier waarop ze zaken doen, en dus verandert de markt, waardoor ook de transport & logistiek moet veranderen. In die zin moeten we, als we denken aan supermarkten en toekomstige voedingsbedrijven, denken aan het aanpassen van hun toeleveringsketens. Totaallogistiek

Alles over het product, met online beschikbare informatie

In Italië creëerde professor Carlo Ratti Associati van Medical Innovative Tecnologhy (MIT), een ander concept voor een op technologie gebaseerde supermarkt, waar we alle informatie voor elk biologisch product kunnen zien op een scherm dat voor klanten wordt geplaatst. Het display biedt informatie over waar het product is verbouwd, de toestand, voedingseigenschappen en zelfs de ecologische voetafdruk. Ratti bouwde de eerste supermarkt van morgen die beschikbaar is voor het publiek: Coop, in Milaan. Nu vragen deze toekomstige supermarkten om een ​​toeleveringsketen die kan voldoen aan de strenge eisen en verwachtingen van klanten en eindgebruikers. Totaallogistiek

De transport & logistiek van morgen

Momenteel zijn de meeste toeleveringsketens ontworpen om te voldoen aan de voorkeuren van de consumenten van gisteren: lage kosten, standaardisatie en gemak. De consumenten van vandaag willen echter lokale en op maat gemaakte producten vinden en het gemak om ze snel te kopen. Dit heeft de fundamenten van het huidige model en de toeleveringsketen van de industrie doen wankelen; daarom moeten we de focus van zijn logistiek aanpassen.

Hoe zal de logistiek worden beïnvloed door deze veranderingen?

Gespecialiseerd personeel in magazijnen. Met deze vooruitgang wordt verwacht dat distributiecentra op de lange termijn fabrieken zullen worden met beter gekwalificeerde werknemers; met behulp van technologie om de hoogste normen van efficiëntie en snelheid te bereiken. Er zullen nieuwe functies worden gecreëerd met betrekking tot deze technologieën omdat werknemers niet langer lasten handmatig hoeven te hanteren, wat het aantal arbeidsongevallen zal verlagen.

– Meer zichtbaarheid en verhoogde voedselveiligheid

Het is van cruciaal belang om de kwaliteit van voor menselijke consumptie bestemde voedingsproducten te waarborgen; daarom wordt end-to-end zichtbaarheid in de toeleveringsketen essentieel om ervoor te zorgen dat producten niet verslechteren tijdens het transport. Daarom is vooruitgang bij het monitoren en lokaliseren, en de mogelijkheid om voedsel te volgen met behulp van chips, essentieel. Dankzij RFID-technologie zal elk product in de supply chain van morgen uiteindelijk een chip bevatten. Het is zover gekomen dat de telling van magazijnartikelen naar verwachting binnenkort zal worden geautomatiseerd, waardoor manuren worden bespaard.

– Verbeterd beheer van de koudeketen.

Ongetwijfeld is het beheer van de koudeketen tot een nieuw landschap gekomen: het geraffineerde volgen en bewaken van de temperatuur via het Internet of Things (IoT). Bovendien is de markt voor de koelketen enorm en blijft deze groeien, mede dankzij de groei in de internationale handel in bederfelijke levensmiddelen, de toegenomen vraag van consumenten naar bederfelijke levensmiddelen van hoge kwaliteit en de technologische vooruitgang in gekoelde opslag en transport .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *