Testgewichten huren

Vermeer

Testgewichten zijn ideaal om te testen om te testen of iets nog goed werkt. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om een hijskraan of weegbrug te testen. Wanneer gebruik je testgewichten en waar kun je ze huren? In dit artikel leggen we je hier meer over uit.

Waarvoor kun je testgewichten gebruiken?

testgewichten

Testgewichten kun je voor verschillende soorten machines gebruiken. Zo kun je hiermee bijvoorbeeld testen of jij hijskraan of hijsinstallatie nog goed werkt en veilig is. Ook kun je ze gebruiken om een weegbrug te ijken met testgewicht. Verder kun je de stabiliteit van een schip met testgewichten controleren. Het testen met testgewichten kun je het beste met enige regelmaat doen, zodat je zeker weet dat je veilig werkt.

Testgewichten transporteren

Het transporteren van testgewichten heeft soms heel wat voeten in aarde, zeker als het om zwaardere gewichten gaat. Daarom is het aan te raden om bij het huren te kiezen van testgewichten te kiezen voor een bedrijf dat tevens het transport van de testgewichten kan verzorgen. Ook kunnen veel bedrijven die testgewichten vervoeren de gewichten ook direct plaatsen op de juiste locatie. Zo hoef je zelf niet helemaal uit te zoeken hoe je de gewichten gaat vervoeren en ben je hier geen tijd aan kwijt.

Transport

Waarop letten bij het huren van testgewichten?

Hierboven gaven we al aan dat het slim is om te kiezen voor een verhuurbedrijf dat tevens de testgewichten kan transporteren en plaatsen. Verder is het goed om te letten op de certificatie van de gewichten. Testgewichten die zijn gecertificeerd volgens de ISO 17025 norm zijn betrouwbaar en veilig. Ook is het goed om te kijken welke gewichten de verhuurder beschikbaar heeft. Je kunt testgewichten huren van enkele tientallen kilo’s tot tientallen tonnen.