PICO Neo 3: het was het wachten waard

Het was even wachten, maar eindelijk kunnen de liefhebbers genieten van de PICO Neo 3. Hoewel de zakelijke markt al verwend was door PICO met de Neo 2, is de NEO 3 in alles weer verder dan zijn voorganger. De PICO Neo 3 is een Enterprise headset, en dus alleen te gebruikelijk door zakelijke gebruikers. Die weten ondertussen echter wel raad met de extra toepassingsmogelijkheden die deze nieuwe headset van PICO biedt. 

De PICO Neo 3 is speciaal ontwikkeld voor Enterprise en dus de zakelijke gebruiker

Voor wie het niet weet, de PICO Neo 3 is een all-in-one VR headset, die gebruik maakt van een Qualcomm XR2 chipset. Deze PICO headsets zijn speciaal gemaakt voor Enterprise en de headset beschikt over de nieuwste technologieën op dit gebied. Dat de headsets een aanwinst zijn voor de zakelijke VR-markt is dan ook een understatement. De headsets bieden meerwaarde. Wat dat betreft is het lange wachten meer dan waard geweest. Want de fans van PICO moesten even wachten voor de opvolger van de Neo 2 er dan eindelijk was.

Positionering en tracking gaat tot op millimeter niveau

Ook de PICO Neo 3 is een zogenaamde standalone, dat betekent dat het draadloos en zonder computer te gebruiken is. Dat de headset draadloos te gebruiken is, is met dank aan de krachtige chipset die zich in de headset bevindt. De VR-bril kan door de chipset zowel beelden en applicaties op een hele fraaie en vloeiende wijze weergeven. De PICO Neo 3 maakt gebruik van wifi 6 en beschikt over vier groothoek camera’s. Deze camera’s bieden positionering en tracking tot op millimeter niveau. De headset maakt gebruik van ruimtelijke lokalisatie en doet dat op basis van gelijktijdige lokalisatie en mapping. De controller tracking geschiedt op basis van computervisie. 

Design van de Neo 3 vertoont sterke gelijkenissen met zijn voorganger

Hoewel gerust gesteld kan worden dat de PICO Neo 3 in alles verder is dan de voorganger, lijkt het design van de Neo 3 sterk op zijn voorganger. De Neo 3 is wel iets ronder en in de nieuwe versie zijn ook de camera’s aan de voorkant minder goed zichtbaar. Op de controllers bevinden zich tracking ringen, en die kun je weer enigszins vergelijken met de Quest 2. Op de Aziatische markt, daar mag de Neo 3 breder gebruikt worden dan alleen voor de zakelijke markt, zijn speciaal voor de PICO Neo 3 meer games beschikbaar gekomen, bijvoorbeeld Supershot VR en Angry Birds VR. In Europa richt PICO zich voorlopig alleen nog op de zakelijke markt, de verwachting is dat dit op zijn tijd zal veranderen. Wanneer weet echter nog niemand.

VR Expert | De zakelijke VR/AR hardware leverancier van de Benelux

De headset voelt bij gebruik wat lichter aan

De PICO Neo 3 heeft een Qualcomm XR2-processor en 6 GB Ram of 8 GB Ram geheugen, 256 GB on-board opslag en een 3664 bij 1920 LCD-scherm met een PPI van 773 en een verversingssnelheid tot 90 Hz. Wat je merkt bij de nieuwe Neo 3 is dat de headsets bij gebruik wat lichter aanvoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *