Met regelmaat pakketten te versturen? Maak gebruik van kartonnen dozen

kartonnen dozen

Als je als particulier met enige regelmaat een pakket van een redelijke grootte moet versturen, dan vraag je jezelf ongetwijfeld meermaals af wat je nu weer als verpakkingsmateriaal gaat gebruiken. Het zou in dat geval geen verkeerd idee zijn om een aantal kartonnen dozen standaard in huis te hebben. Zo heb je dit probleem in één klap opgelost. Mocht je als bedrijfsleider vaak pakketten (laten) versturen, dan is het in huis hebben van kartonnen verpakkingsmaterialen zelfs bijna een must. Het is dan zelfs aan te raden om dozen van verschillende grootten aan te schaffen. Zo kun je met een gerust hart grote ladingen van de juiste verpakking voorzien, maar kun je ook kleine pakketjes inpakken in bijvoorbeeld de financieel gunstige brievenbusdozen. Karton is hoe dan ook het meest geschikte verpakkingsmateriaal, iets waarvan ook jij overtuigd zult zijn na het lezen van de volgende alinea.

kartonnen dozen

De voordelen van karton als verpakkingsmateriaal op een rijtje

In vergelijking met andere verpakkingsmaterialen heeft karton de volgende pluspunten:

  • Karton is stevig en beschermt de inhoud dus behoorlijk goed tegen schade bij eventuele stoten.
  • Vergeleken met plastic en metaal is karton een milieuvriendelijk materiaal. Karton kun je immers vaak hergebruiken en mocht het toch in de natuur terechtkomen, dan is het biologisch afbreekbaar.
  • Karton is een hygiënisch type materiaal. Bacteriën en virusdeeltjes hebben hierop nauwelijks kans te overleven. Tijdens de coronapandemie hebben we gemerkt hoe belangrijk dat kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *