Klussen met hout in de tuin

Het is weer zomervakantie! Waar de een er voor kiest om toch gewoon lekker naar een vakantiebestemming te reizen, kiest de ader ervoor om toch maar thuis te blijven. Thuis wordt er opgeruimd, maar ook veel geklust! In dit blog gaan we het hebben over het klussen met hout in de tuin. Wat kun je nu allemaal maken van tuinhout?

In dit blog gaan we het hebben over douglas hout. Dit hout beschikt over een unieke structuur en is erg sterk, waardoor het douglas hout voor vele toepassingen te gebruiken is!

De verschillende toepassingen van douglas hout

Douglas hout is een houtsoort die voor vele toepassingen te gebruiken is. Je kunt douglas hout gebruiken voor het maken van schuttingen, overkappingen, maar ook als gevelbekleding of houten terrassen. Het douglas hout is te verkrijgen in verschillende maten en soorten, zoals planken, balken en palen! Douglas hout heeft onbewerkt een levensduur van zo’n 10 tot 15 jaar, waarin het hout ook nog eens onderhoudsarm is. Je hoeft het hout dus niet veel te behandelen, terwijl het douglas hout wel mooi en stevig zal blijven!

Het plaatsen van een nieuwe schutting

Wanneer je een nieuwe schutting wilt plaatsen, is het zeker aan te raden om een ste kijken naar douglas hout. De palen van douglas hout zijn erg sterk, waardoor deze niet snel zullen rotten. Het douglas hout is overigens ook goed te bewerken, waardoor de schuttingen gemakkelijk te bevestigen zijn aan de palen. Het plaatsen is even een werk, maar dan heb je wel een schutting staan die zeker 10 tot 15 jaar stevig en mooi blijft!

Een nieuw tuinhuis

Douglas hout is ook te gebruiken voor een tuinhuis. Bij verschillende tuincentra is er de mogelijkheid om een compleet tuinhuis te kopen, maar kun je ook zelf aan de slag! Met balken, palen en planken van douglas hout, zul je een uniek tuinhuis creëren. Het douglas hout heeft een roze-achtige kleur en beschikt over een mooie vlamstructuur. Dit zorgt voor een warme uitstraling, waarna het hout op den duur natuurlijk zal gaan vergrijzen. 

Ga aan de slag

Echter zijn er nog veel meer toepassingen waar douglas hout goed voor te gebruiken is. Zo hebben we nu schuttingen en tuinhuisjes genoemd, maar zou je douglas hout ook kunnen gebruiken voor het creëren van een nieuwe tuintafel of iets anders in de tuin. Gebruik je creativiteit en ga eens op zoek naar inspiratie, zodat je altijd een leuke klus hebt voor in de tuin!