Kan ik als zzper makkelijk geld lenen?

geld lenen zzp

Ben je zzper? Ook dan wil je wellicht graag geld lenen voor allerlei doeleinden. Denk hierbij aan een verbouwing van je woning of de aanschaf van een nieuwe auto. Dit kost natuurlijk veel geld. Het inkomen van een zzper is vaak vrij onzeker en kredietverstrekkers hanteren hierdoor extra voorwaarden om een lening af te kunnen sluiten. Waar let een kredietverstrekker zoal op? Dit artikel geeft hier helderheid over.

geld lenen zzp

De winst van je bedrijf

Ben je 3 jaar actief als zelfstandig ondernemer? Dan kan de kredietverstrekker een blik werpen op de winstgevendheid van je bedrijf. Deze wordt nauwkeurig bekeken en de verstrekker gebruikt hiervoor je gemiddelde bedrijfswinst van de afgelopen 3 jaar om tot een goede conclusie te komen. Is je winst het afgelopen jaar lager uitgevallen? Dan kijkt men naar de winst over het laatste jaar en trekt hieruit een conclusie.

Een positief eigen vermogen voor geld lenen zzp

Heb je de beschikking over een positief eigen vermogen? Dan kan hier ook naar gekeken worden alvorens een lening af te sluiten. De reserveringen voor de Fiscale Ouderdag (FOR) worden hier niet bij betrokken.

Een positief werkkapitaal

Het werkkapitaal bestaat uit het kapitaal waar je bedrijf over beschikt om financiële verplichtingen te kunnen betalen. Deze betalingen bestaan doorgaans uit het betalen van leveranciers, het aanvullen van voorraden en het voldoen van salarissen. Kredietverstrekkers kijken naar het verschil tussen deze bedragen om tot een goed besluit te komen. Er wordt tevens gekeken naar onder meer de voorraden, te ontvangen bedragen en belastingen.

Welke vorm van geld lenen als zzp?

Het is verstandig om eerst duidelijk te weten welke vorm van lenen bij je past. Een doorlopend krediet is bijvoorbeeld flexibel maar niet altijd aan te raden. De rente verschilt bij een doorlopend krediet sterk waardoor je voor verrassingen kan komen te staan. Bij een doorlopend krediet ligt het aflospercentage tussen de 1 en 2 procent.

Voor zzpers is een persoonlijke lening meer dan het overwegen waard. Je beschikt hierbij over een vaste rente en een vaste looptijd zodat je meer stabiliteit creëert. Als je voor een persoonlijke lening gaat is het een goede keus om de looptijd en het aflospercentage te kiezen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *