Je eigen bedrijf opstarten, hoe?

De een vindt het heerlijk om voor een baas te werken terwijl de ander juist ontzettend veel ambitie heeft om voor zichzelf te beginnen. Dit kan natuurlijk best wel even spannend zijn, want hoe pak je dit allemaal aan? Wij geven je wat tips!

Webshop of pand

Als je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel heb je dus je plan van aanpak al geschreven. Dan weet je dus ook of je begint met een webshop of gelijk een pand gaat afhuren en begint met je eigen winkel. Je kunt natuurlijk ook op een gegeven moment doorgroeien van webshop naar pand. Wij adviseren om te beginnen met het maken van kleine stappen. Je zult vanzelf zien hoe deze kleine stappen in de smaak vallen en in hoeverre je kunt gaan uitbreiden. Uitbreiden kan altijd, dus probeer niet te snel te willen gaan. Het is vanzelfsprekend dat je een spectaculaire start wilt maken, maar 

Magento webshop laten maken

Als je weet dat je begint met een webshop, moet je natuurlijk een magento webshop laten maken. Of nou ja, eigenlijk moet je eerst de keuze maken via welk systeem je je webshop wilt laten maken. Wij raden Magento altijd aan. De reden dat Magento zo’n fijn systeem is en dat het zo vaak gekozen wordt, is omdat je dan volledig eigenaar bent van je webshop. Ook kan je als je je webshop wilt laten uitbreiden dit heel gemakkelijk later nog laten doen. Elk webshop systeem heeft bepaalde thema’s en lay-outs die gratis zijn of waar je voor moet betalen. Dit is ook zo bij Magento. Als je echt iets speciaals in je hoofd hebt kunnen programmeurs dit ook exact voor je namaken. Genoeg keus dus! Je hebt ook nog een Magento B2C systeem. De b staat voor business en de c voor consumer. Zo heb je ook B2B en B2C. Dit zijn marketingtermen die je wellicht wel bekend voorkomen. 

Huisstijl

Voor jezelf en je bedrijf is het erg prettig om een huisstijl te laten maken. Een huisstijl zijn alle kleuren en lettertypes die je gebruikt in je promotiemiddelen, maar ook op je website. Zo kunnen mensen jouw merk herkennen. Het is dan ook erg belangrijk dat je je houdt aan deze huisstijl. Daarbij maakt een huisstijl het ook een stuk makkelijker om je te houden aan een bepaalde eenheid. Dit zorgt ook voor structuur en overzicht. Dat is iets wat bij platforms zoals Instagram ook erg populair is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *