Industrial PC

industrial PC

Er zijn op de markt erg veel verschillende computers te verkrijgen. Zo heb je tegenwoordig de mogelijkheid om een industrial PC te kopen. Een industriële pc lijkt op een persoonlijke computer, maar wijkt op specifieke onderdelen af. Wel is de vraag naar industriële computers gestegen en zie je ze steeds meer verschijnen.

Het uiterlijk

Een industriële computer (ipc) heeft een ander uiterlijk dan een persoonlijk computer. Zo is een ipc gemaakt van metaal. De behuizing is erg stevig en kan hierdoor goed tegen schokken en trillingen. Daarnaast zorgt de goede afdichting voor minder schade door vocht en vuil. Een ipc herken je dus al aan de buitenkant. Echter zit het grote verschil hem in de binnenkant.

De inhoud

Een computer koop je waarschijnlijk niet voor het uiterlijk. Het is dus van belang om te weten wat er afspeelt in deze computer. Bij het openmaken van een ipc zal het mainboard direct opvallen. Het mainboard is namelijk geplaatst in een backplane. Een backplane is een verzamelplaats waarin meerdere onderdelen van de pc in worden verwerkt. Wel is er bewust gekozen voor dit ontwerp. Hierdoor is het namelijk gemakkelijker om een cpu-kaart te vervangen of repareren. Bij veel andere computers is dit erg lastig omdat je moeilijk bij dit onderdeel kunt komen. Bij een ipc is dit dus niet het geval. Mainboarden zijn er in erg veel verschillende maten te verkrijgen. Hierdoor is er voor elk soort gebruik wel een geschikt mainboard te verkrijgen in een ipc.