Incassobureau Almere: professioneel advies

Wanneer je bijvoorbeeld een ondernemer bent van een bedrijf en jij merkt dat een van jouw klanten maar niet betaald terwijl deze wel een product of dienst van jou heeft afgenomen. Dan kan het handig zijn hiervoor een incassobureau in de arm te nemen. Natuurlijk dien je wel eerst een keer of twee een aanmaning (waarschuwing met een eventuele verhoging van het bedrag) te sturen naar de klant. Maar indien deze dan nog niet betaalt en herhaaldelijk bellen ook geen zin heeft dien je andere stappen te zetten. Heb jij een bedrijf in Almere of omgeving? Denk dan eens aan een Incassobureau Almere. Bij een incassobureau werken specialisten met jarenlange ervaring, en soms werken zij op no cure no pay basis. Dan betaal je dus pas indien het proces geslaagd is en je het geld van de debiteur ontvangen hebt. In deze blog nog enkele tips over een goed incassobureau in Almere, en wat zij precies kunnen doen voor jou!

Een incassobureau in Almere legt geen beslag op spullen

Een goed incassobureau in Almere draagt altijd het keurmerk ingevoerd door De Nederlandse Vereniging van gecertificeerde incasso-ondernemingen (NVI). Daarin staat bijvoorbeeld dat zij goede en duidelijke afspraken met jou dienen te maken, en geen buitenproportionele acties mogen nemen. Zij mogen bijvoorbeeld geen beslag leggen op de inboedel van een debiteur. Dat mag jij als ondernemer ook niet van hun eisen. Indien een debiteur niet reageert op de eis van het incassobureau in Almere dat jij in de arm hebt genomen kunnen er maatregelen volgen, zoals een gerechtsdeurwaarder die bij de schuldeiser voor de deur staat. Er kan dan controle worden gehouden op de bankrekening of het loon van de schuldeiser. Het is ook mogelijk dat een rechtszaak volgt waarbij beide partijen (u als ondernemer en de schuldeiser) gehoord worden. Een goed incassobureau in Almere zal het geld dat ze ontvangen van de schuldeiser op een derdenrekening plaatsen. En ook is een goed incassobureau financieel onafhankelijk. Informeer hier naar!

Kijk online naar een goed incassobureau

Indien je nog twijfelt welk incassobureau in Almere in de arm te nemen, kun je natuurlijk online kijken. Daar staat bijvoorbeeld een lijst met erkende incassobureaus of een top 10 incassobureaus. Vaak kun je ook klantervaringen lezen, let daarbij op het slagingspercentage. Neem eventueel een boekhouder in de arm die jou kan adviseren over het te investeren bedrag in een incassobureau in Almere, want je wilt ook niet dat die kosten de pan uitreizen natuurlijk. Er zijn genoeg bureaus die jou goed bij kunnen staan. Wanneer een debiteur een brief van een incassobureau krijgt zal deze eerder betalen dan wanneer jij als bedrijf hem benadert. Daarbij houdt het beste incassobureau zich aan de wettelijke incassotarieven en mag deze nooit meer geld eisen dan in die wettelijke tarieven bepaald is. Tevens mogen zij slechts maatregelen aankondigen die ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. Informeer dus bij dat incassobureau Almere of zij het keurmerk dragen. En lees online de reviews. Daar kom je verder mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *