Hoe weet ik of SAP Business One iets voor mijn bedrijf is?

Het kan je niet ontgaan zijn: SAP Business One is door ondernemers in het MKB met stip de meest gebruikte ERP-software. Maar welke functionaliteiten heeft het nu eigenlijk echt en wat kan het voor jouw bedrijf betekenen? In dit blog lees je alles wat je moet weten over Sap Business One, de voordelen van het systeem en hoe je ontdekt of SAP Business One voor jouw bedrijf het juiste systeem is om je onderneming naar een hoger plan te tillen. 

 

 

Wat is SAP Business One?

Laten we beginnen bij de basis: SAP Business One is een ERP-systeem. Dit systeem kun je gebruiken om bedrijfsinformatie inzichtelijk te maken voor alle afdelingen van het bedrijf. Ook wordt het systeem gebruikt om diverse werkzaamheden in kaart te brengen en te optimaliseren. Het doel van het systeem is om een efficiëntere samenwerking binnen het bedrijf (op alle locaties en afdelingen) te realiseren. Ook voor de samenwerking met externe partners biedt SAP Business One functionaliteiten aan. Wanneer je SAP Business One in jouw bedrijf gaat gebruiken, krijgen de mensen die beslissingsbevoegd zijn binnen het systeem een duidelijk overzicht van de op dat moment relevante bedrijfsinformatie. 

 

 

Is SAP Business One iets voor jouw bedrijf?

Of SAP Business One iets voor jouw bedrijf is, hangt natuurlijk mede af van de activiteiten van je bedrijf. Veel bedrijven op het gebied van handel (zoals groothandels), dienstverlening op het gebied van onderhoud en service en organisaties die op projectbasis werken is SAP Business One een goede manier om processen te optimaliseren. Je doet er goed aan om de verschillende functionaliteiten eens goed te bekijken en naast de doelstellingen voor jouw bedrijf te leggen. Ook kun je deskundig advies inwinnen van een SAP Business One Partner. Een dergelijke partner kan je goed uitleggen wat SAP Business One precie voor jouw bedrijf kan betekenen, welke functionaliteiten je op welke manier kunt gebruiken en hoe je het systeem volledig naar jouw bedrijf kunt inrichten. 

 

 

Sap Business One implementeren

Ben je overtuigd van de functionaliteiten van het ERP-systeem SAP Business One en wil je het gaan implementeren in jouw bedrijf? Dan doe je dit het beste samen met een deskundige en ervaren SAP Business One partner. Een voorbeeld van zo’n partner is Planlogic. Planlogic kan met jou volledig in kaart brengen welke wensen je voor je bedrijf hebt, welke functionaliteiten voor jouw bedrijf en medewerkers relevant zijn en het menu samen met jou personaliseren op basis van jouw voorkeuren. Ook gaandeweg kan een dergelijke partner jou adviseren en helpen aanpassingen of upgrades door te voeren wanneer gewenst en/of nodig. Zo maak je altijd optimaal gebruik van dit ERP-systeem.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *