Hoe sinterklaaspakketten langzaam de markt veroveren

Sinterklaaspakketten

Aan het einde van het jaar geven veel werkgevers een kerstcadeau aan hun werknemers. De meeste doen dit in de vorm van een kerstpakket. Dat is leuk om te krijgen maar ook een beetje gek. Procentueel gezien vieren de meeste Nederlanders namelijk helemaal niet zo uitgebreid kerst. Wij zijn meer van sinterklaas. Daarom worden de sinterklaaspakketten elk jaar weer populairder.

Verschillende opties

Wat is een sinterklaaspakket?

Eigenlijk lijkt een sinterklaaspakket in essentie erg op een kerstpakket. Het enige verschil is dat je het eerder in de maand al geeft. Een sinterklaaspakket geef je namelijk net voor of op sinterklaas. Kerst duurt dan nog een paar weken. Dat is eigenlijk het voornaamste verschil. De pakketten kunnen echter ook flink verschillen als het om de inhoud gaat. Dit is niet per se traditioneel gezien zo maar een sinterklaaspakket bevat vaak toch ook meer sinterklaasproducten. Je kunt dan denken aan chocoladeletters of chocomunten maar ook bijvoorbeeld taaitaai of schuimpjes. Natuurlijk kun je ook een andere weg in slaan.

Groot aanbod

Net als het kerstpakket

Er zijn ook mensen die een sinterklaaspakket vullen met allerlei dingen die je normaal in een kerstpakket zou vinden. Daar is niets mis mee. Sterker nog: het is juist wel leuk. Want zo kan iemand zelf kiezen of ze dat pakket willen gebruiken voor de sinterklaasavond, kerstavond of om gewoon zelf van te genieten. Het is ook leuker om zo’n pakket eerder in de maand te krijgen want dan kun je er extra lang van genieten.