Hoe regel ik het energiecontract voor mijn bedrijf?

Iedere ondernemer met een eigen bedrijfspand, kantoor of magazijn heeft een contract omtrent zakelijke energie nodig. Een particulier energiecontract mag je namelijk niet gebruiken voor zakelijke doeleinden. Daarom is het verstandig om even goed te kijken wat je precies nodig hebt en waar je dat kunt regelen. Het fixen van een zakelijk energiecontract is net zo eenvoudig als het regelen van een particulier contract voor energie. Om je goed op weg te helpen, lees je in dit artikel enkele snelle tips hoe je een energiecontract voor je bedrijf kunt scoren.

Ga je voor groen of grijze zakelijke energie?

Vandaag de dag kiezen steeds meer ondernemers voor duurzame energie in de vorm van grijze stroom. Toch is dat natuurlijk niet verplicht en heb je ook nog steeds de keuze voor een zakelijk energiecontract voor grijze energie. Bedenk voordat je op zoek gaat naar een passende energiedeal voor welke vorm stroom je wilt gaan. Het grote voordeel van groene zakelijke energie is dat het beter voor het milieu is dan grijze stroom. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide vormen van stroom worden opgewekt. Bij de productie van grijze energie komt bijvoorbeeld veel meer CO2 vrij dan bij de productie van groene stroom. Zoals je waarschijnlijk wel weet is CO2 een schadelijk gas dat het milieu aantast. Ook wordt groene stroom uit natuurlijke bronnen in plaats van fossiele bronnen gehaald, zoals bij grijze energie het geval is. Kijk dus daarom goed voor jezelf voor welke vorm stroom je wilt gaan en je zoektocht kan beginnen.

Kleinzakelijke energie of grootzakelijke energie

Ook moet je kijken naar de vorm van stroom die je nodig hebt – ben je een kleinzakelijke energieverbruiker of een grootzakelijke verbruiker van stroom? Er wordt een onderscheid gemaakt tussen deze twee soorten verbruik omdat grote bedrijven een andere aansluiting van elektriciteit hebben dan kleine ondernemingen. Bij grootzakelijke energie is de totale capaciteit van alle elektrische aansluitingen groter dan 3 x 40 Ampère. De capaciteit van de gasaansluiting is hierbij groter dan 40m3 per uur. Bij kleinzakelijke energie is dat precies andersom – daar is de capaciteit juist kleiner dan bovenstaande aantallen. Een ander verschil is dat je bij grootzakelijke energie altijd alleen betaalt voor de zakelijke energie die je daadwerkelijk verbruikt. Bij kleinzakelijke stroom moet je een voorschot betalen; een bedrag dat iedere maand hetzelfde is. Dat kun je wel herkennen van een particulier energiecontract. Ook ontvang je bij grootzakelijke stroom twee facturen; een van de energieleverancier en een van de netbeheerder. Bij kleinzakelijke stroom ontvang je er maar één, waar alle informatie op staat die je nodig hebt.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

De kans is groot dat je inmiddels wat meer weet over zakelijke energie afsluiten, maar dat je nog niet precies weet hoe of waar je dat moet doen. Ook dat is – gelukkig – heel simpel: gebruik hiervoor een zakelijke energievergelijker. Of je nu aan de slag moet met mkb energie vergelijken of met grootzakelijke energie vergelijken; er is voor ieder soort verbruik een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Het enige wat je hiervoor moet weten is je jaarlijkse energieverbruiker en eventueel extra wensen zoals de wens voor groene energie. Vervolgens vul je dit soort gegevens in de tool in en het systeem gaat voor je op zoek, terwijl jij niets meer hoeft te doen. Na enkele seconden tot minuten krijg je meerdere deals te zien die in aanmerking komen voor jouw wensen. Wat wil je nog meer? Het is goed om te weten dat dit aanbod altijd volledig onafhankelijk is en dat het complete aanbod wordt getoond. Je kunt dus verder zoeken, maar dat is alleen maar zonde van je tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *