Geef je platen bescherming mee met LP hoezen

Het beschermen van je langspeelplaten is erg belangrijk. Maar waarom is dit zo belangrijk? Als je er niet goed mee omgaat, dan kunnen er krassen op komen waardoor ze mogelijk niet meer speelbaar zijn. LP's zijn fragiel en gevoelig voor stof. Niet alleen de platen zelf wil je zo goed mogelijk beschermen, ook de hoes wil je netjes houden. Dit hoort allemaal bij de luisterervaring en als je besluit om later de LP's verkopen dan speelt de staat van de hoes ook mee voor de te ontvangen prijs. Hoe beter de staat, hoe meer je ervoor krijgt.

Hoe voorkom je schade aan je platen?

LP hoezen, ook wel Black Sleeves, voorkomen dat je hoezen beschadigd raken. De hoezen zijn gemaakt van Polypropyleen folie en zijn transparant. Het mooie aan deze hoezen is dat je kan zien op welke LP het gaat en het biedt extra bescherming. Die beschermhoezen zijn mooi, maar je kan nog een stap verder gaan. Zo heb je LP hoezen die hersluitbaar zijn. Ze zijn iets duurder, maar dan weet je zeker dat er per ongeluk geen platen uit kunnen vallen. Dat risico heb je wel met LP hoezen die niet hersluitbaar zijn. Denk goed na over welk soort hoezen je wilt. Het is sowieso aan te raden om hoezen om je LP's te doen, zeker als je veel platen verzameld. Je hoeft geen zorgen te maken voor beschadiging en dat kan later goed van pas komen.

Er zijn LP hoezen voor iedere plaat

Platen heb je in verschillende soorten. Er zijn albums, singles en dubbel albums. Zo zijn er hoezen voor 12 inch dubbelplaten, 10 inch hoezen en 7 inch hoezen voor singles. Diktes van de beschermhoezen moet je niet onderschatten. Hoe dikker de folie, hoe beter de bescherming van het album. Je vindt hoezen in folie diktes van 50 microns, 75 microns en 100 microns. Een micron staat gelijk aan 0,02mm. Ben je erg zuinig en trots op je platen kies dan voor extra dikke folie beschermhoezen.

Platen en verpakkingszakjes

Verkoop je je platen of geef je het als cadeau dan wil je dat natuurlijk wel op een goede manier doen. Overweeg verpakkingszakjes aan te schaffen om op een mooie wijze je LP's weg te geven. Alleen de LP met beschermhoes is zo saai. Wees uniek en verkoop je LP's met luxe verpakking. Je kan hier alleen maar waardering voor krijgen en zeker als je de platen cadeau doet dan is de verrassing extra groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *