GasAlertMicroClip XL voor zware omstandigheden

De nieuwe GasAlertMicroClip XL gasdetector van Honeywell is speciaal ontwikkeld voor gebruik in zware industriële omgevingen. Deze GasAlertMicrClip XL valt in de categorie multi gas detectors. Dat betekent dat ze geschikt zijn om er meerdere gassen tegelijkertijd mee te nemen. De GasAlertMicroClip XL is geschikt voor het meten van maximaal vier gassen. Er is keuze uit sensoren voor CO, O2, LEL en H2S. De sensor voor O2 is vernieuwd ten opzichte van vorige modellen van deze gasdetector. Het apparaat heeft daardoor een langere levensduur gekregen en het in minder vaak nodig onderhoud aan de detector uit te voeren.

Robuuste waterdichte GasAlertMicroClip XL

Robuust is de nieuwe GasAlertMicroClip XL zeker, maar hij is tegelijkertijd erg handig in het gebruik en weegt bijna niets. Dankzij de eenvoudige bediening is het vrijwel onmogelijk om tijdens het werk onbedoeld instellingen te wijzigen. Dat komt de betrouwbaarheid van de meetresultaten ten goede. Deze gasdetector kan ook in vochtige en in zeer lawaaiige omgevingen worden gebruikt, zelfs met een gehoorbeschermer op. Want bij een alarm klinkt niet alleen een akoestisch signaal, maar begint ook een duidelijke groene led op het apparaat te knipperen. Een gevaarlijke situatie kan daardoor niet over het hoofd worden gezien.

Batterij voor extreme omstandigheden

De GasAlertMicroClip XL is uitgerust met een kwalitatief uitstekende oplaadbare batterij. Dat is een oplaadbare lithium-polymeerbatterij. Dat is een batterij voor professionele toepassingen en is ontwikkeld om te worden gebruikt in zeer extreme omstandigheden. Hij is met name goed bestand tegen kou. Uit tests blijkt dat de gasdetector zelfs bij temperaturen van -20 graden Celsius nog altijd 12 uur blijft werken. In minder extreme omstandigheden is de batterijduur ongeveer 18 uur. Door zijn verbeterde batterij en de nieuwe O2 sensor is de uptime van deze gasdetector veel groter dan van zijn voorgangers.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*