Een huis verbouwen

Als ZZP’er wordt je regelmatig ingehuurd om een huis te verbouwen, dit is één van de meest voorkomende klussen. Helemaal in deze tijd wanneer veel mensen hun huis willen verbouwen omdat ze toch niet op vakantie gaan. In dit artikel geef ik 4 tips waar je op moet letten als je een huis gaat verbouwen. 

Zorg voor een goede planning

Een verbouwing kost over het algemeen redelijk wat tijd. Hierdoor is een strakke planning erg belangrijk. Je moet namelijk rekening houden met levertijden van je materiaal maar ook met het inzetten van externe partijen. Daarnaast wil je niet dat het hele huis vol ligt met materiaal terwijl je nog moet beginnen met verbouwen. Zorg daarom voor een goede planning waarbij je werkt in verschillende fases. Dit zorgt ervoor dat de verbouwing soepel verloopt. Als je begint met slopen wil je bijvoorbeeld een container hebben staan voor het afval. En pas in de laatste fase wil je materiaal ontvangen voor afwerking.

Controleer de basis

Daarnaast is het sowieso een goed idee om de basis van het huis door te lopen. Is alles nog stevig en goed geïsoleerd. Vaak schuiven mensen dit voor zich uit omdat het niet het leukste is om te doen. Maar als je toch gaat verbouwen is het verstandig om een huis meteen goed te isoleren en eventuele rotte plekken direct te vervangen.

Bestel op tijd

Bedenk van de te voren hoeveel materialen je nodig hebt en wanneer je ze precies nodig hebt. Op veel producten zitten levertijden waar je rekening mee moet houden. Moet je bijvoorbeeld muren of plafons plaatsen. Bedenk dan van te voren hoeveel gipsplaten voor het plafond en gipsplaten of stucplaten je nodig hebt. Op bouwmaat.nl kun je eenvoudig je materialen bestellen en laten aflevering om het adres waar je aan het verbouwen bent. Dit is ideaal omdat je zelf niet heen en weer hoeft te rijden naar de bouwmarkt.

Houd ruimte voor onverwachte kosten

Tot slot is het aan te raden om rekening te houden met eventuele onverwachte kosten en werkzaamheden. Tijdens het verbouwen kom je vaak dingen tegen die je van te voren niet had verwacht. Dit kan extra kosten met zich mee brengen, door van te voren hier rekening mee te houden kom je nooit in de knoop met de financiering. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *