De meest ideale machines voor jouw klusbedrijf!

Wanneer je werkzaam bent als ondernemer in de bouwbranche, zul je te maken krijgen met vele verschillende klussen. Als klusbedrijf kun je voor vele werkzaamheden worden ingehuurd, afhankelijk voor de soort klussen die je kunt uitvoeren. Voor deze klussen zijn echter ook vele machines en materialen voor nodig, om de klus zo op een efficiënte en meest praktische manier uit te kunnen voeren. In dit blog kijken we naar de meest voorkomende e ideale machines, die jij vervolgens kunt gebruiken binnen jouw klusbedrijf!

Welke klussen voer je het meeste uit?

Wanneer je een machine wilt aanschaffen voor in het bedrijf, is het in eerste instantie verstandig om te kijken naar welke klussen je het meeste uitvoert. Wanneer je veel dezelfde klussen uitvoert en hierbij een machine kunt gebruiken, zal het ook zeker de moeite waard zijn om een machine aan te schaffen. In de schildersbranche gaat het hier bijvoorbeeld om spuitmachines en een eventuele steiger, terwijl de interesse bij bedrijven op het gebied van grondwerk toch naar de kleinere, mobiele kranen zal gaan. Afhankelijk van de soort klussen die je uitvoert, kun je kijken welke machine nu echt bij jou past!

 

Wanneer je erg veel op hoogte werkt, zul je erg veel gebruik moeten maken van een hoogwerker. Je stapt in een kleine cabine, waarmee je jezelf aan de hand van een grote afstandsbediening naar boven kunt vervoeren. Zo is een hoogwerker ideaal bij klussen aan het dak of bij schilderwerk op lastige plekken!

Het huren of kopen van een hoogwerker

Echter is het in sommige gevallen nog erg lastig om te bepalen of je nu een hoogwerker wilt kopen, of er toch een gaat huren. Wanneer je met jouw bedrijf vooral gefocust bent op klussen die alleen op hoogte uit te voeren zijn, is het rendabel om daadwerkelijk een hoogwerker aan te schaffen. Zo zou je kunnen beginnen met een kwalitatief goede tweedehand hoogwerker, om vervolgens een nieuwe hoogwerker aan te kunnen schaffen. 

Wanneer je alleen voor enkele klussen gebruik dient te maken van een hoogwerker, is het verstandiger om een hoogwerker te huren voor een bepaalde periode. Naast de hoogwerker dien je ook het vervoer te regelen wanneer je een hoogwerker koopt, waar je bij het huren van een hoogwerker geen last van zult hebben. De hoogwerker zal worden geplaatst en worden opgehaald op de plek van de klus, waarna jij hier niets meer voor zult hoeven te regelen!

Zorg dat je op alles voorbereid bent!

Wanneer je als klusbedrijf inzetbaar bent voor verschillende soorten klussen, is het aan te raden om je ten allen tijde voor te bereiden op alle mogelijke gebeurtenissen. Zorg voor reserves en alternatieven, zodat je de klus zorgeloos kunt uitvoeren. Maak duidelijke afspraken met je klanten wanneer je een hoogwerker zult moeten huren, zodat je later niet in de problemen zult komen.

Het is aan te raden om verstandig te kijken naar of het rendabel is om een machine aan te schaffen, om vervolgens je klussen zorgeloos uit te kunnen voeren. Succes met de komende klussen!