Alles wat er te weten valt over verschillende servers

server

Er zijn veel verschillende servers, maar wat hebben ze allemaal voor functies toe te voegen? Wij gaan het met je doornemen en we proberen op een duidelijke manier in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast is het ook handig om vanuit een cloud server te werken. Hierdoor kun je overal ter wereld bij je bestanden. Denk wel goed na over een wachtwoord ter beveiliging. Dit zorgt ervoor dat hackers er niet met jouw gegevens vandoor gaan.

Wat is een DNS server?

Domeinnamen maken gebruik van een dns server. Meestal wordt het door de hosting provider zelf ingesteld. Echter kun je er ook voor kiezen om je hosting ergens anders uit te besteden als je website. Met een DNS server zorg je ervoor dat andere mensen je website kunnen bereiken, maar ook wordt hiermee geregeld dat je mails kunt ontvangen. Er zijn verschillende attributen aan toe te voegen. Zo kun je ervoor kiezen om een IPV4 en IPV6 adres in te stellen. Sommige mensen stellen dit zo in dat het via een Cloudflare of andere aanbieder wordt gedaan. Hierdoor kun je weer een snellere website genereren. Een snellere website zorgt voor meer bestellingen omdat de klanten niet te lang hoeven te wachten totdat de website is geladen. Laat dit wel altijd door een ervaren persoon doen anders kan je website offline raken.

Wat kun je met een SQL server?

Een sql server gebruik je om een verbinding te maken met een database. Meestal wordt deze server gehost in je hostingpakket. Dat betekent dus dat je niet alleen een website hebt, maar ook toegang tot 1 of meerdere databases. Dit is afhankelijk van het hostingpakket wat je hebt. Een database wordt gebruik om specifieke gegevens te onthouden. Zo kun je bijvoorbeeld een WordPress website ontwikkelen. Deze heeft altijd een verbinding nodig met een database om te onthouden welke gebruikers er zijn. Ook heb je de database nodig om nieuwe gebruikers mee te kunnen registreren. Vaak worden er in een database ook gegevens onthouden en zo kan je dan ook weer een nieuw wachtwoord aanmaken. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je met een SQL server kunt doen.

Gebruik maken van cloud diensten

Het is ook steeds populairder aan het worden om gebruik te maken van een cloud dienst. Dit komt doordat het een gebruikersvriendelijke manier is om verbinding te maken met bestanden en programma’s op afstand. Ook is het mogelijk om volledig in de cloud te werken. Vaak wordt er dan gekozen voor het besturen van een computer op afstand. Echter kan het ook zijn dat je kiest voor een virtuele computer. Het voordeel daarvan is dat je altijd dezelfde snelheid hebt qua systeem. Ook is het fijn dat je overal ter wereld je bestanden kunt gebruiken.

Ook particulieren maken gebruik van clouddiensten. Zij hebben dan vaak bestanden en films en series wat ze op afstand willen bekijken. Het kan ook zijn dat je bestanden voor school in de cloud zet. Ook kun je op deze manier andere mensen toegang geven tot deze bestanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *