5 tips voor printen op kantoor

Zakelijke printer

Bij een bedrijf is het belangrijk dat je vooraf inventariseert hoeveel gebruikers er ook daadwerkelijk van de printer gebruik zullen gaan maken. Zorg ervoor dat de printer voor deze gebruikers toegankelijk is. Dit kan je door de printersoftware alleen op de toestellen van deze gebruikers te installeren. Bij www.jws.nl kan men jou perfect vertellen wat voor printer voor jouw kantoor het meest geschikt is.

Kijk wat er precies geprint moet gaan worden

Als je een printer gaat kiezen is het zaak dat je vooraf kijkt naar wat er geprint moet gaan worden. Wanneer het gaat om een printer die facturen, offertes en brieven print kan je kiezen voor een eenvoudig model. Ga je echter voor ingewikkelde projecten die geprint moeten worden dan kies je liever voor een printer die dat ook aankan.

Zakelijke printer

Zwart wit of ook kleur


Wanneer een printer bedrijfsmatig met eigen briefpapier wordt gebruikt voor facturen, offertes en brieven kan je doorgaans volstaan met een zwart wit printer. Deze printer zal voordeliger zijn in het gebruik van toner en inktcartridges dan een kleurenprinter. Daarnaast is de aanschafprijs vaak een stuk lager.

Extra opties nodig


Inventariseer vooraf of het nodig is dat de printer documenten bundelt en niet bij het printen. In dat geval ontkom je niet aan de keuze voor een zakelijke printer. Een printer die deze handelingen voor je uitvoert zal in de aanschaf een stuk kostbaarder zijn, maar het is ook een printer die jou als gebruiker een hoop voordelen biedt. Het scheet een hoop tijd wanneer je dit niet zelf hoeft te doen.

Zakelijke printer

Alleen de computer of ook mobiel


Prints worden tegenwoordig niet meer alleen gemaakt met de computer of de laptop. Ook vanaf mobiele telefoons en tablets worden tegenwoordig prints gemaakt. Kijk vooraf welke toestellen je gaat gebruiken om te printen.