4 tips voor het organiseren van een feest

Is het een bijzondere verjaardag, jubileum, trouwdag, of heb je gewoonweg zin in een feestje, dan ben je hier bij het juiste adres. Hieronder vind je 4 tips voor het organiseren van een feest op grote schaal. Dit is namelijk zo makkelijk nog niet, niet voor niks dat het beroep ‘evenement planner’ bestaat. Er moet aan heel veel dingen gedacht worden, zoals catering, muziek, licht, versieringen, etc. Dan geef ik je hier alvast een tip mee die altijd handig is: zorg ervoor dat mensen aangeven of ze aanwezig zijn of niet. Op deze manier kun je beter rekening houden met de hoeveelheid mensen die er daadwerkelijk zijn, want het is onvermijdelijk maar soms kunnen sommige mensen gewoon echt niet. 

Tip 1: Catering mag altijd lekker uitgebreid

Lekker uitgebreid kan op vele manieren worden opgevat. Je hebt lekker uitgebreid met een cateringdienst die je inhuurd die vervolgens komt met 6 man personeel waarbij je nog een cocktailbar huren kan of een barista inhuren kan. Maar je hebt natuurlijk ook lekker uitgebreid zelf er heel veel werk in stoppen. Catering voor een groter feest kan wel een paar dagen voorbereiding nodig hebben, vooral wanneer je het zelf doet. Onderschat dit dan ook zeker niet. Wanneer we het over drinken hebben is een zelfservice bar natuurlijk ook gewoon heel erg prettig. 

Tip 2: Muziek wordt verzorgt

Op de dag van het feest wil je natuurlijk ook zelf een beetje genieten. Daarom is het belangrijk dat je alles hebt geregeld zodat je er dan niet meer over na hoeft te denken. Voor de muziek kun je deze taak uit handen geven aan een DJ die de avond vult met leuke deuntje, maar je kunt natuurlijk ook zelf een toffe afspeellijst creëren.  

Tip 3: Waarschuw de buren! 

Dit is wel een van de belangrijkste tips, het laatste wat je natuurlijk wil is dat je feest wordt onderbroken door de politie door geluidsoverlast. De meeste buren zijn vaak niet de aller moeilijkste wanneer je wel vroegtijdig even aangeeft dat er een feestje plaatsvindt, je kunt ze natuurlijk ook gewoon uitnodigen!

Tip 4: Sfeerverlichting is je beste vriend

Wanneer je feeste in de avond plaatsvindt is verlichting van groot belang. Je wil niet in het donker zitten, maar overbelichting kan er al snel voor zorgen dat er een kille sfeer ontstaat. De oplossing: sfeerverlichting. Kies voor lampjes met een wat warmere tint en een wat minder fel licht. Je kunt ook voor gekleurde lampjes kiezen, dit voegt al heel snel wat toe aan de gezellige sfeer in het algemeen.